«صالحان» در نقد فعالیت های تروریستی است/ ارزش زندگی از دید کامو
یکی از کارگردان های نمایش «صالحان» عنوان کرد این اثر نمایشی در نقد فعالیت های تروریستی است و بر این نکته تاکید دارد که هیچ چیز ارزشمندتر از زندگی نیست.
مهران ایرانی یکی از کارگردان های نمایش «صالحان» که به تازگی اجرای خود را در تماشاخانه ارغنون آغاز کرده است در این باره به (تئاتر آنلاین) مهر گفت: این نمایش به کارگردانی مشترک من و حجت کشاورز از بهمن اجرای خود را در تماشاخانه ارغنون آغاز کرده است. تا امروز استقبال از نمایش رضایت بخش بوده و بازخورهای خوبی هم دریافت کرده ایم اما مساله این است که بیشتر مخاطبان ما از دوستان و نزدیکان مان هستند و چون بازیگر چهره ای در نمایش بازی نمی کند مردم عادی کمتر به دیدن کار می نشینند.
وی ادامه داد: البته این نمایش نیز از فضایی جدی برخودار است و این روزها مخاطبان بیشتر ترجیح می دهند به دیدن نمایش های کمدی بنشینند. من و حجت کشاورز از میان نمایشنامه های مد نظرمان این متن آلبر کامو را برای اجرا انتخاب کردیم چون پیش از آن بخش هایی از نمایشنامه را در آموزشگاه سمندریان اجرا کرده بودیم، اشراف زیادی به آن داشتیم و دیگر اینکه این متن ارتباط زیادی با جامعه امروزی دارد.
ایرانی درباره تغییراتی که در متن برای اجرای عمومی دادهاند، توضیح داد: از آنجا که نمایشنامه اثری دیالوگ محور و بسیار طولانی است برای اجرای عمومی نمایشنامه کوتاه تر شده و ما نیز تلاش کردیم تا ایده های تصویری جذابی را به اجرا اضافه کنیم تا نمایش برای مخاطبان خسته کننده نباشد. طراحی صحنه نمایش هم شلوغ نیست و شامل یک بنر نقشه روسیه در سال ۱۹۰۵ در انتهای صحنه می شود و اکسسوارهایی اندک که نقش کاربردی در صحنه های مختلف ایفا می کنند. در این نمایش بازیگران به کِش هایی وصل هستند که آنها را به حزب سوسیالیست انقلابی روسیه متصل می کند.
این کارگردان درباره داستان نمایش بیان کرد: «صالحان» درباره گروه تروریستی کوچکی است که در صدد ترور گراندوک سرگئی پسر عموی تزار هستند و میخواهند در موقعیتی مناسب به سوی کالسکهاش بمب پرت کنند اما در روز عملیات همراه گراندوک سرگئی، فرزندانش نیز در کالسکه هستند که این موضوع مسئول ترور را از پرتاب بمب بازمیدارد و بین او و اعضای گروه مجادلهای شکل می گیرد… برای اجرای این نمایش ما از ترجمه خشایار دیهیمی که ترجمه و لحن بسیار روانی دارد، استفاده کردیم که وی نام «صالحیان» را برای متن برگزیده بود بنابراین ما نیز به جای «عادل ها» همین نام را برای نمایش انتخاب کردیم.
وی در پایان تصریح کرد: این نمایش به مساله ترور و فعالیت های تروریستی می پردازد که متاسفانه در جاموامع امروز نیز باب هستند و پایش به کشور ما نیز باز شده است. در نهایت حرفی که قرار است این نمایش بزند این است که ترور کردن آدم ها نتیجه ای جز پوچی ندارد و چیزی مهمتر از زندگی نیست. خودِ آلبر کامو نیز به این مفهوم ایمان دارد و معتقد است هیچ چیز ارزشمندتر و بالاتر از زندگی نیست.
فرزاد آیتی، زهره زرگر، مهران ایرانی، حسین شریعتمداری، حجت کشاورز، حسین آقا کثیری، محسن رضوی نیا، غزل زند، میثم موسوی بازیگران این اثر نمایشی هستند که تا ۱۸ اسفند ماه ساعت ۱۸ در عمارت ارغنون روی صحنه است.