نمایش «شب اسرارآمیز» بر پایه کار با اشیا شکل گرفت
نمایش «شب اسرارآمیز» به کارگردانی عبد آتشانی این روزها در تالار هنر روی صحنه است؛ اثری که به گفته کارگردانش تجربه متفاوتی در عرصه کار برای کودکان است.
به گزارش ئاتر آنلاین، عبد آتشانی کارگردان «شب اسرارآمیز» درباره این نمایش که اجرای آن از ۲۵ مهر ماه آغاز شده است به (تئاتر آنلاین) مهر گفت: این نمایش که مدت زمان آن ۴۵ دقیقه است تا ۲۵ آبان روی صحنه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه متن را بر اساس طرحی از زیبا برجی فلاح نوشته است، بیان کرد: در واقع این نمایش یک تجربه جدید برای خودم در زمینه کار کودک محسوب می شود چون نمایشی است که بیشتر بر مبنای کار با اشیا پایه گذاری شده و کاری خلاقانه است. در این نمایش هم عروسک داریم و هم بازیگر، اما اصل خلاقیت مربوط به استفاده از لباس ها به عنوان اشیایی است که روی صحنه جان می گیرند.
آتشانی درباره روند شکلگیری این ایده توضیح داد:در طول تمرین احساس کردیم کار بسیار سختی پیشرو داریم چرا که لباس ها چشم و دهان و میمیک ندارند که کودک بتواند به عنوان عروسک آنها را تجسم کند. ما باید خیلی با دقت روی تجسم بخشیدن و زنده کردن این لباس ها به عنوان موجودی که روی صحنه حرف می زند کار میکردیم. البته نمایش ما بر کلام استوار نیست و بیشتر به قصه پردازی با اشیا و رابطه میان آنها می پردازیم.
این کارگردان نمایشهای کودک اضافه کرد: خوشبختانه دنیای ذهنی بچه ها بسیار فراتر از چیزی است که ما تصور می کنیم و ما روی این دنیای ذهنی بسیار حساب باز کردیم.
به گفته وی، در این نمایش نقش اصلی یک دختر بچه است که در یک شب که پدر و مادر او به برادرش لباسی برای تولد هدیه می دهند میان او و کمد لباس ها اتفاقاتی می افتد.
آتشانی درباره وضعیت این روزهای نمایش برای کودکان نیز گفت: به نظرم این روزها شرایط برای تجربه های جدید فراهم نیست و این بدترین اتفاقی است که در حال رخ دادن است و امثال من از همه داشته هایشان استفاده می کنند تا این خلاقیت در آثار کودک از بین نرود. ما می توانستیم کار راحت تری را انتخاب کنیم اما به نظرم باید به سمت کارهای خلاقانه برویم.
وی در پایان بیان کرد: همیشه این گله ها وجود دارد که امکانات نیست یا کم است ولی با این احوال بعضی از فعالان این عرصه همچنان تلاش می کنند به سمت کارهای خلاقانه بروند و حرفی برای گفتن داشته باشند. ما یک سال تلاش کردیم و درگیر آماده کردن نمایش بودیم ولی فقط یک ماه می توانیم آن را اجرا کنیم. ضمن اینکه این روزها بچه ها به دلیل امکاناتی که در اختیار دارند از نمایش توقع بیشتری دارند و ما امکانات سخت افزاری برای کارهای تکنیکال را نداریم. هر چند همه سعی خودمان را می کنیم خلاقیت را در کارها افزایش دهیم و جذابیت داشته باشیم اما وقتی برای تهیه یک لامپ ماورای بنفش یا حتی میکروفن باید کلی دوندگی کنیم دیگر رمقی برایمان نمی ماند.
در نمایش «شب اسرارآمیز» مریم آشوری، مینووش رحیمیان، عبد آتشانی، آرین ناصری مهر، شیدا لطفی، پدیده تیموری، پریسا شاعری به ایفای نقش می پردازند.
تالار هنر در میدان هفت تیر، ورزشگاه شیرودی، خیابان شهید مفتح خیابان ورزنده واقع شده است.