امیدواری برای ایجاد موزه تئاتر ایران
به گزارش رسانه خبری تئاترآنلاین، اتابک نادری، یکی از هنرمندانی است که در این سالها تلاشش بر این بوده تا اسناد، مدارک و عکسهای قدیمی و بهقول خودمان زیرخاکی تئاتر ایران را برای تاسیس موزه تئاتر، جمعآوری کند.
همچنین او یکی از مسئولان ادارهکل هنرهای نمایشی است که همیشه بر بازگشایی ساختمان سابق اداره تئاتر تلاش و تاکید کرده است.
به این بهانه پای صحبتهای اتابک نادری نشستیم و از او درباره روند اجرایی شدن طرح احیای ساختمان سابق اداره تئاتر پرسیدیم.

نادری در ابتدای صحبتهای خود از نامهنگاریهای انجام شده برای احیای ساختمان سابق اداره تئاتر گفت: «سال گذشته بود که بهعنوان مشاور ادارهکل هنرهای نمایشی، گزارشی آماده کردم که برای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال شد، مبنی بر اینکه ساختمان اداره تئاتر، قدمت و هویت خاصی دارد و هنرمندان شاخصی را به جامعه معرفی کرده و بسته بودن آن برای تئاتریها ناراحت کننده است. و نکته دیگر که این ساختمان در منطقه 12 تهران و در بافت قدیمی و گردشگری واقع شده که در امتداد پهنه فرهنگی و هنری رودکی قرار دارد و بسیار خوب است که موزه تئاتر ایران شود.»
او ادامه داد: «همه تلاشمان را کردیم تا موزه تئاتر را در تهران راه اندازی کنیم؛ شاید بیشتر از 4 یا 5 وزیر عوض شد ولی کسی توجهی به موزه تئاتر نکرد. در این چند سال ساختمان مهبد و ساختمان تئاتر نصر در لالهزار برای موزه تئاتر خریده شد، اما بازهم اتفاقی نیفتاد.»
نادری توضیح داد: «با پیگیریهای کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی، دستور شروع پروژه احیای ساختمان اداره تئاتر سابق را محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دادند و با حضور پیدا کردن خود به همراه معاون امور هنری و معاون توسعه منابع انسانی وزارتخانه، تصمیم به اجرای این ایده گرفتند.»
این بازیگر تئاتر افزود: «در دیداری که وزیر فرهنگ از این ساختمان داشتند، بر احداث پلاتو و محل تمرین برای هنرمندان تئاتر و ایجاد موزه تئاتر ایران تاکید شد که با حفظ ساختار این ساختمان، مقاومسازی جدی در آن صورت بگیرد و در ادامه دراختیار هنرمندان تئاتر قرار بگیرد.»
اتابک نادری در واکنش به این پرسش که «بر سر سندها و عکسهای اداره تئاتر سابق چه آمده است»، پاسخ داد: «همکاران در بخشهای مختلف ادارهکل هنرهای نمایشی و تالارهای زیرمجموعه تلاش کردهاند تا در این سالها، سندها، مدرکها، کتابها، نمایشنامهها، عکسها و حتی تجهیزات و لوازم قدیمی تئاتر ایران، حفظ و نگهداری شوند تا روزی در موزه تئاتر به تماشا گذاشته شوند که امید داریم در سال آینده این امر محقق شود. در ادامه لازم است بگویم همه عکسهای قاب شده و مدارکی که در ساختمان اداره تئاتر وجود داشت، جمعآوری شده است و به یکی از ساختمانهای اداری ادارهکل هنرهای نمایشی انتقال داده شده است تا آسیبی به آنها وارد نشود.»