» برگزیده » اختتامیه بیست‌و‌هشتمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر
برگزیده

اختتامیه بیست‌و‌هشتمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر

اسفند 2, 1391 0

بیست‌و‌هشتمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر با معرفی گروه‌های برتر و معرفی دبیر جشنواره سال آینده به کار خود پایان داد.

 به گزارش MrArt به نقل از فارس بیست‌و‌هشتمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر با حضور سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید شاه‌آبادی معاون هنری ارشاد و جمعی از مدیران و دبیران اجرایی و هیئت داوران این دوره از جشنواره  شب گذشته در تالار وحدت تهران برگزار شد.

«احسان علیخانی» که اجرای این دوره از جشنواره را بر عهده داشت در ابتدا از «تارا پیراینده» دختر 10 ساله همدانی و نوازنده تار خواست که نخستین ساز اختتامیه جشنواره موسیقی فجر را کوک کند.

سپس«حسن ریاحی» دبیر بیست و هشتمین جشنواره موسیقی بین‌المللی فجر با قرائت بیانیه‌ای گفت: اکنون زمستان‌های جوانی ما کم‌نواخت و کمرنگ شده است و باید به زمستان جوانان امروز که رنگارنگ و پر از جشنواره است اهمیت داد.

وی افزود: من معتقدم که باید به پیشرفت‌ها بیندیشیم و فرصت‌ها را به یکدیگر هدیه کنیم. استعداد‌های درخشان را تشویق کنیم.

اما پس از این سخنان سید ‌محمد میرزمانی مدیر دفتر موسیقی ارشاد، داوود گنجه‌ای عضو هیئت مدیره خانه موسیقی و حسن ریاحی دبیر این دوره از جشنواره برای تقدیم جوایز بخش آهنگسازی به روی صحنه آمدند.

هیئت داوران بیست‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر در بخش آواز جمعی گروه‌های برتر را به این صورت برگزید:

گروه کر فرهنگسرای بهمن به سرپرستی «آرش فلاحی» از تهران و گروه مهر وطن به سرپرستی «مسعود نکویی» از تهران مشترکا حائز رتبه دوم شناخته شدند. گروه کر ملل به سرپرستی «دونا قوامی» از تهران و گروه موسیقی سیتا از ساری حائز رتبه سوم شناخته شدند. هیئت داوران در بخش آواز جمعی گروهی را حائز رتبه اول تشخیص نداد.

اما هیئت داوران این دوره از جشنواره در گروه‌نوازی موسیقی کلاسیک ایرانی رتبه‌های برتر را بدین شرح اعلام کرد:

گروه‌ صبا به سرپرستی «فریدون محمد‌بیگی» از قزوین حائز رتبه اول. گروه چنگ به سرپرستی «رامین صفایی» از تهران حائز رتبه دوم و گروه نسیم به سرپرستی «نسیم احمدیان» از اصفهان حائز رتبه سوم شناخته شد.

اما هیئت داوران بیست و هشتمین جشنواره موسیقی فجر در بخش گروه نوازی کلاسیک غیر‌ایرانی گروه‌های برتر را بدین شرح اعلام کرد: کوارتت گیتار باران به سرپرستی «عمید عسگری» از تهران حائز رتبه اول. کوارتت زهی کادانس به سرپرستی «پویا بلوری» از تبریز حائز رتبه دوم شناخته شد. هیئت داوران در این بخش هیچ گروهی را حائز رتبه سوم تشخیص نداد.

به گزارش فارس در بخش موسیقی کلاسیک غیرایرانی و بیداری اسلامی هیچ اثری حائز رتبه شناخته نشد.

اما داوران در بخش مسابقه آهنگسازی کلاسیک غیرایرانی، مرتضی شیرکوهی و فراز خنافری را مورد تقدیر شایسته دانست. در بخش آهنگسازی در حوزه پایان‌نامه بهرنگ خلیلی حائز رتبه برتر شناخته شد.

به نکته دیگر درخواست افراد برتر از مدیران موسیقی کشور بود. آنها خواستار محل تمرین و محلی برای ضبط آثارشان از وزیر ارشاد شدند.

احسان علیخانی در ادامه گذری به برپایی جشنواره موسیقی پاپ داشت و از علاقمندان به داشتن چنین جشنواره‌ای خواست تا مدیران فرهنگی را تشویق کنند.

وی در بیان جملاتی گفت: اتفاقات باشکوهی در سینما است که موسیقی یکی از آنهاست.

گارسیا نوازنده اسپانیایی که برای بخش بین‌الملل این دوره از جشنواره حضور یافته بود به اجرای برنامه پرداخت. اجرای قطعه کاتالان از موسیقی شمال اسپانیا و المنت برگرفته از موسیقی بولیوی از مهمترین اجراهای وی در اختتامیه جشنواره فجر بود.

در ادامه مجری برنامه با قرائت حکم دبیر جدید جشنواره حسن ریاحی را به روی صحنه فرا خواند تا حکم جشنواره موسیقی فجر برای سال آینده را از دستان حمید شاه‌آبادی تحویل بگیرد.

سید‌محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه از امیراشرف آریان‌پور کاشانی آهنگساز پیشکسوت کشورمان تقدیر کرد. اسکندر ابراهیم زنجانی معروف به منصور نریمان و احمد‌علی راغب از دیگر آهنگسازان پیشکسوت کشورمان از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد تجلیل قرار گرفتند.

در ادامه مراسم وزیر ارشاد با بیان سخنانی گفت: باید از کسانی که در این دوره از جشنواره همکاری و مدیریت لازم را داشتند تشکر کنم. به ویژه جوانان مستعدی که رونق جشنواره بودند.

وی با اشاره به ابیاتی از شعرای معاصر کشورمان و همچنین آیات قرآن کریم گفت: موسیقی و سرودهای انقلابی نقش تاثیر‌گذاری در دوران دفاع مقدس داشتند.

بعد از سخنان وزیر ارشاد گروه موسیقی صنم به سرپرستی امیر‌عباس ستایشگر و خوانندگی پوریا اخواص آواز برای اجرای برنامه به روی صحنه رفت.

گروه موسیقی سامان احتشامی با اجرای 4 قطعه به یاد زلزله‌زدگان آذربایجان و ایجاد فضای شادی در تالار وحدت به اجرای برنامه پرداخت.

اما مهمترین بخش این جشنواره که به یادهای موسیقی ایران اشاره داشت یاد گذشتگان این عرصه را گرامی داشت.

همایون خرم، جلال ذوالفنون، بهرام سارنگ، موسی بلوچ، غلامحسن سمندری، آزیتا حمیدی و … دیگران از جمله افرادی بودند که نام آنها زنده نگه داشته شد.

به گزارش خبرگزاری فارس بیست و هشتمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر با معرفی گروه‌های برتر به کار خود پایان داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×