کنسرت «ماتینه» در تالار رودکی برگزار شد
کنسرت «ماتینه» به همت ارکستر سمفونیک تهران در تالار رودکی برگزار شد.
اجرای صبح امروز کنسرت «ماتینه» ارکستر سمفونیک تهران به رهبری «نادر مرتضیپور» و گروه کر به رهبری «رازمیک اوهانیان» در تالار رودکی تهران با استقبال مخاطبان و هنردوستان موسیقی کلاسیک روبرو شد.
قبل از اجرای ارکستر در ابتدا نادر مرتضیپور رهبر ارکستر سمفونیک تهران از مصطفی کمال پورتراب خواست که بر روی صحنه آمده و در مورد قطعات که مربوط به دورههای مختلف بوده صحبت کند. «مصطفی کمال پورتراب» در این سخنرانی درباره تئوری موسیقی و سبکهای دورههای باروک، کلاسیک، رومانتیک و موسیقی هموفونیک، پلی فونیک، اتروتونیک صحبت کرد و در ادامه افزود: یک قطعه ارکسترال مانند یک تابلوی نقاشی است زیرا هر ساز همانند یک رنگ در تابلوی نقاشی عمل میکند. یک آهنگساز وقتی برای ارکسترال قطعهای را میسازد باید تمام این رنگها را در نظر بگیرد.
ارکستر کار خود را با قطعه از چایکوفسکی قسمت چهارم از سمفونی 4 که مربوط به دوره رومانتیک بود، آغاز کرد و پس از آن قطعه ویوالدی که مربوط به دوره باروک را اجرا کرد. که در این اجرا دوبل کنسرتو ویولن آن را میلاد عالمی و امین غفاری، اجرا کردند که این اجرا مورد تشویش زیاد مخاطبان قرارگرفت.
قطعه سوم این اجرا نیز مربوط به دوره باروک، با قطعه ویوالدی که دوبل کنسرتو و یولسنل آن مهرداد عالمی و ماکان خوئینژاد این قطعه را اجرا کردند. چهارمین اجرای ارکستر که مربوط به دوره باروک ،قطعهای از آثار باخ بوده و دوبل کنسرتو ویولن آن نیز بر عهده امیرباورچی و مونیکالران اصفهانی بود.
آخرین قطعهای که ارکستر اجرا کرد از آثار بتهون کنسرتو برای پیانو و ارکستر درسی مینور شماره 3 که سولیست آن امیر مهیار مرادی انجام داده این قطعه مربوط به دوره کلاسیک است.
کنسرت مایستر قسمت اول این اجراها، سهیل دهبستی و قسمت دوم این برنامه را محمدرضا کریمی برعهده داشته است.
از دیگر بخشهای کنسرت «ماتینه»، اجرا و آموزش ترومبون «علیرضا دبیر دانش» به همراهی دو شاگردش بود که با استقبال دانش پژوهان روبرو شد.
دانش در معرفی ساز ترومبون به دانشپژوهان گفت: این ساز دارای قدمت تاریخی بالایی است و میتوان با هنرنمایی، بهترین اجراها را با آن داشت و تنها از آن در برنامههای نظامی استفاده نکرد. اگر به ساز ترومپون توجهی نشود ممکن است همانند حیوانات کمیاب منقرض شود.
در این برنامه گروه کر دفتر موسیقی به رهبری «رازمیک اوهانیان» دو قطعه را اجرا کرد که قطعه اول آن فولکلور آخ لیکو با تنظیم آلفرد ماردویان و قطعه دوم جشن ماتادورها از اپرای لاتراویاتا اثروردی اجرا شد.
این اجرا با حضور سید محمد میرزمانی مدیرکل دفتر موسیقی، مهدی افضلی مدیر عامل «موسسه ارکستر ایران» و چند تن ازهنرمندان عرصه موسیقی همچون محسن کوهستانی، کریم باقری، جاوید مجلسی، دبیردانش، امیربکان، تقیپور، مجید آل طاها و شهریار کهنزاد برگزار شد.