ناگفته های اهالی تئاتر با شهردار مشهد
برای بقای فرهنگ شهر باید از تئاتر حمایت شود
اهالی تئاتر مشهد در نشست صمیمی با شهردار مشهدکه در فرهنگسرای کودک و آینده برگزار شد به بیان مشکلات و خواسته های خود پرداختند.
به گزارش MrArt.ir، هادی مظفری، مدیر امور هنری شهرداری مشهد در ابتدای این نشست، با تاکید بر قدر دانستن جایگاه پیشکسوتان گفت: شهرداری مشهد از سال 1387 تلاش کرد به اجراهای عمومی تئاتر کمک کند در حالی که ما نه متولی این کار هستیم و نه اجازه آن را داریم.
وی ادامه داد: شهرداری به این دلیل این کار را کرد که آثار خوب شما بر روی صحنه برود و مردم این شهر نیز ارتباط خوبی با تئاتر پیدا کنند و حاصل این همکاری انتخاب شهرداری مشهد در اردیبهشت سال 90 به عنوان بهترین حامی تئاتر بود.
مظفری تصریح کرد: اکنون باید یک بار دیگر ساز و کارها را بررسی کرد زیرا میتوان چراغ تئاتر این شهر را بیشتر از این روشن کرد.
پای صحبت اهالی تئاتر….
دکتر محمد علی لطفی، پیشکسوت تئاتر مشهد گفت: اگر تشکیلات دولتی به تئاتر کمک نکند، چراغ این هنر خاموش میشود و به همین دلیل حمایتهای شهرداری باید ادامه پیدا کند و امکانات بیشتری در اختیار اهالی تئاتر قرار گیرد.
وی با اشاره به اقدامات هنری شهرداری مشهدادامه داد: شهر با این دیدگاه هنری به یک گالری نقاشی تبدیل شده است و هر جا که نگاه میکنی یک اثر هنری وجود دارد.
لطفی همچنین خواستار کمک شهرداری مشهد در زمینه تامین سالن برای اجرا و تمرین تئاتر شد
علی آزادنیا، یکی دیگر از پیشکسوتان تئاتر مشهد در ادامه این نشت اظهار کرد: از فعالیت چنین شهردار هنردوستی بر خود میبالیم و به راستی فعالیتهای هنری شهرداری مشهد ستودنی است.
وی افزود: گوشهای از زیبایی این شهر را به تئاتر بدهید و دست حمایت خود را از سر اهالی تئاتر برندارید.
این هنرمند تئاتر از نبود سالن تئاتر به عنوان یکی از مهمترین مشکلات تئاترها یاد کرد و گفت: سالنهای بیشتری باید در اختیار هنرمندان قرار بگیرد و از شهردار مشهد میخواهم که کمکش را از ما دریغ نکند.
آزادنیا همچنین خواستار کمک شهرداری مشهد در زمینه مسکن هنرمندان شد و افزود: در زمینه تبلیغات اجراهای تئاتر مشکل داریم و از بابت تبلیغات بر روی بیلبوردها در مضیقه هستیم.
رضا حسینی نیز گفت: تئاتر مترادف است با معنویت، اندیشه و هنر و در واقع ملتی که تئاتر نداشته باشد، فرهنگ ندارد.
وی به فعالیتهای تئاتر در دیگر نقاط دنیا اشاره کرد و افزود: دنیا به تئاتر اهمیت داده و آن را جزئی از فرهنگ میداند، تئاتر جمع هنرهای مختلف و در حقیقت مادر هنرهاست و چنین هنری در جوامع دیگر ارزش زیادی دارد.
حسینی در بیان مهمترین مشکل تئاتر اظهارداشت: متاسفانه این هنر جزو ضروریتهای فرهنگی ما قرار نگرفته و تا جزو ضرورتها نشود، مشکل خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: همانگونه که برای زیبایی شهر هزینه میشود، برای سبزی اندیشهها هم باید هزینه کنیم.
این هنرمند با بیان اینکه تئاتر باید برخواسته از جامعه باشد، افزود: ما سربازان فرهنگی در راستای رسالتهای خود کار میکنیم و بدون اعتبار هم به فعالیت خود ادامه خواهیم داد چون این رسالت بر روی دوش ما قرار دارد.
وی از کمبود سالن تئاتر در شهر مشهد گلایه کرد و گفت: وقتی تئاتر باری به هر جهت باشد، دیده نمیشود و این در حالی است که وقتی تئاتر داشته باشیم، همه چیز داریم.
حسینی تصریح کرد: اهالی تئاتر انسانهای بلند طبع و بامتانتی هستند و اگر صحبتی از مادیات میشود، برای خودمان نیست و در هر شرایطی کار خواهیم کردبرای اینکه در شهر فرهنگ داشته باشیم، باید تئاتر فعال باشد.
فرشید تمری، خطاب به شهردار مشهد گفت: شما بهترین شهرداری هستید که مشهد در 20 سال اخیر به خود دیده است و دلیل این موفقیت هم اعتماد شما به مدیران جوان است و الحق که مشهد شایسته این همه زیبایی است.
وی ادامه داد: یک نگاه ویژه نسبت به تولیدات تئاتر در حوزه شهرداری داشته باشید و شهرداری باید ذائقه عموم مردم را در نظر بگیرد.
تمری خاطرنشان کرد: حمایتهای سال گذشته شهرداری مشهد خون تازهای در تئاتر ایجاد کرد اما یک سال است که کاهش یافته و خواهش میکنم دوباره این حمایتها احیا شود.
علی حاتمینژاد، نویسنده تئاتر نیز خواستار اختصاص یک ساختمان و تشکیل خانه تئاتر یا نمایش شد.
وی ادامه داد: در این تشکیلات باید موزه تئاتر و بخش آموزش جدی گرفته شود.
حاتمینژاد با اشاره به اهمیت تبلیغات در هنر تئاتر گفت: در قالب خانه تئاتر میتوان در مورد موضوع تبلیغات برنامهریزی کرد و اقدامات مناسبی انجام داد.
و اما …
علی روحی، رییس انجمن هنرهای نمایشی مشهد
وی گفت: در سالها گذشته، خانه نمایش در مدیریت هنری شهرداری شکل گرفته بود که امیدوارم دوباره احیا شود.
روحی تصریح کرد: در زمینه اجرای تئاتر کمک بیشتر شهرداری را نیاز داریم.
وی با اشاره به اهمیت بحث تبلیغات در هنر تئاتر گفت: با وجود مهم بودن تبلیغات، نمیتوانیم بودجه زیادی را صرف این کار کنیم و در این زمینه شهرداری باید کمک بیشتری به اهالی تئاتر داشته باشد.
رییس انجمن هنرهای نمایشی مشهد ادامه داد: باید کمیتهای از نخبگان تئاتر تشکیل شود تا با مشارکت شهرداری برای تئاتر شهر برنامهریزی کنند.
توجه به تئاتر کودک و نوجوان از دیگر مباحثی بود که در این جلسه به عنوان یک دغدغه با شهردار مشهد در میان گذاشته شد.
شهردار مشهد در جمع اهالی تئاتر :
اجرای تئاتر پایان هرهفته در مناطق شهری
شهردار مشهد با تاکید کردبراینکه حداقل یک نمایش باید پایان هر هفته در مناطق شهری برگزار شود گفت:شهرداری سالن های زیادی دارد و با توجه به فرهنگسراهایی که در سطح شهر مشهد احداث شده است می توان هر هفته شاهد برگزاری نمایش بود.
محمد پژمان در نشست صمیمی با اهالی تئاتر مشهد که در فرهنگسرای کودک و آینده برگزار شد افزود: تئاتر هنر ی جامع و چند وجهی است و بسیاری از هنرها را در بر میگیرد و به همین دلیل باید اجراهای بیشتری در سطح شهر انجام شود و شهرداری هم در این راستا آماده همکاری با هنرمندان می باشد.
وی با بیان اینکه شهرداری در زمینه مسائل هنری متولی نیست و فقط یک پشتیبان هستیم، به برخی گلایههای اهالی تئاتر اشاره و عنوان کرد: وجود برخی از این مشکلات جای تعجب داشت و شما به هیچ عنوان نباید برای مکان تمرین مشکل داشته باشید زیرا شهرداری 15 فرهنگسرا دارد و کار نمایش در آن قابل اجراست.
پژمان ادامه داد: آدمهایی مثل شما میتوانند در مورد نبض جامعه و نحوه پاسخگویی به نیازهای اجتماعی مردم نظر بدهند و ما هم منابعی از مردم در اختیار داریم و باید برای آنان خرج کنیم تا در زندگی نشاط جاری و امیدشان تقویت شود و ارتباط بین شهرداری و هنرمندان به هر دو طرف کمک میکند.
وی از ناآشنایی مردم با تئاتر سخن گفت و افزود: ما هنوز این اشتیاق را برای مردم ایجاد نکردیم تا ارزش تئاتر را بفهمند و در این میان باید به تئاتر کودک و نوجوان بیشتر توجه کرد.
شهردار مشهد با بیان اینکه شرایط برای پشتیبانی شهرداری از تئاتر مهیاست، تصریح کرد: تمام این گلایههای شما قابل حل است و از مدیریت هنری شهرداری میخواهم تا در یک نشست دقیقتر این موارد را مشخص کند.
پژمان در مورد کمبود سالن تئاتر در مشهد اظهار کرد: شهرداری سالن به اندازه کافی دارد و حتی اگر نیاز است، حاضریم از دیگر دستگاهها سالن اجاره کنیم تا شما در آن تمرین و اجرا کنید و به نظر من هر دو طرف باید همت کنند تا مشکلات اهالی تئاتر حل شود.
وی افزود: ابتدا فیزیک این شهر باید یک سری فاکتورهای مثبت داشته باشد و آزار دهنده نباشد به همین دلیل در راستای برنامههای شهرداری نازیباییها حذف و برخی زیباییها با کمک هنرمندان به مشهد اضافه شد که البته ما در این راه تنها وسیله بودیم و هنرمندان عزیز این آثار را خلق کردند.
پژمان با اشاره به برخی نارساییها در مشهد گفت: متاسفانه نه تنها چیزی برای افتخار نداشتیم بلکه خجالت هم میکشیدیم و حالا که این مسیر نزولی متوقف شده و در حال ارتقا هستیم و مشهد در حد عنوان شهر بهشت ساخته شده، این شهر نیازمند انسانهای بهشتی است زیرا بهشت بدون انسانهای بهشتی کالبد بیروح است.
شهردار مشهد تصریح کرد: شهر و شهریت زمانی معنی پیدا میکند که آدمهای بهشتی داشته باشد و آگاهی، روح و روان سالم، عشق، معویت و دوستی مولفههای یک انسان بهشتی است و مدیریت شهری تصمیم گرفته برای رشد آگاهیها و افزایش موضوعات کمک کننده به فرهنگ و معنویت به خود دوستان اهل این کار روی بیاورد.
پژمان تصریح کرد: حیف است با وجود انسانهای فرهیختهای مانند شما، جامعه ما دچار فقر فرهنگی و اجتماعی باشد و وقتی هنر، لطافت، عشق و محبت نباشد، طبیعی است با اندک چیزی در این زندگی پرفشار و ماشینی امروز، مشکلات زیادی ایجاد شود و شهرداری تلاش میکند گره از کار شما باز کند زیرا این کار هم به نفع شما هنرمندان است و هم مردم از آن سود میبرند و شما هم همت کنید و کارهای خوب تهیه کنید تا مشهد روز به روز بهشتیتر شود.
معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد – مرجان شریعت