مراخانی: ما می توانیم محور تئاتر منطقه باشیم
اختتامیه سی و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به کارگردانی نیما دهقان و اجرای احسان کرمی با حضور سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی مرادخانی، مهدی شفیعی و سعید اسدی در تالار وحدت برگزار شد.
به گزارش تئاتر آنلاین، اختتامیه سی و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با قرائت قرآن و پخش سرود ملی و قطعهای از کیوان کلهر و تصویرسازی و حرکت نمادین یادبود آتشنشانان آغاز شد.
بعدازاین حرکت نمادین، کلیپی از سخنرانی علی مرادخانی و مهدی شفیعی پخش شد.
مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد و اسلامی در این کلیپ درباره جشنواره بینالمللی تئاتر فجر گفت: «تئاتر فجر به شرایط مطلوب نزدیک شده است و امیدوار هستیم با همکاری همه اهالی تئاتر شاهد فعالیت ممتاز در عرصه تئاتر کشور باشیم. امسال در جشنوارههای تئاتر فجر نکات خیلی مثبتی وجود داشت و روستاهای ما بهشدت باانگیزه کارکرده است. فکرمی کنم ما میتوانیم با داشتن بازارهای جهانی محور تئاترمنطقه باشیم. از طرفی با امکاناتی که به لحاظ انسانی در اختیار ما است، در گستره وسیعتر و شرایط بهتری حضورداشته باشیم».
مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی در ادامه در بخش دیگری از کلیپ افزود: «جشنواره تئاتر فجر نشان میدهد این جشنواره فرصت خوبی برای تحلیل شرایط تئاتر در کشور است».
دبیر سی و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، در ادامه این مراسم گفت: «ما خیلی خوشحالیم که امشب در کنار هم هستیم و در چنین شبی که برای هنرمندان شب پر از هیجان و احساس خواهد بود، خاطرهای به خاطرات جمعی ما در تئاتر افزوده میشود».
او گفت: «در سال گذشته و در تمام ایامی که دبیرخانه در حال تدارک جشنواره بود، همکاران ما سعی کردند شرایطی را فراهم کنند تا آثار مختلفی به جشنواره راه یابد و خوشبختانه ما امسال در حوزههای متنوع و گوناگونی آثار نمایشی را روی صحنه بردیم و مخاطبان هم از آنها بهرهمند شدند. امسال واقعاً سال خوبی برای نقد و اظهارنظر بود و ما پذیرای تمام پیشنهادها و انتقادات بودیم. این اتفاق خجسته و این رویداد به این واسطه که بخشی از تاریخ تئاتر ما است، طبیعتاً فرصتی برای جشن بزرگ برای تئاتر خواهد بود که همراه با اندیشه و عشق هم باشد».
اسدی افزود: «نمایشهای مختلف محیطی، صحنهای، بخش بهعلاوه فجر و همکاری با بخشهای خصوصی به تنوع آثار جشنواره کمک کرد. جشنواره با برجستهسازی موضوعی و مفهومی به دو مسئله توجه داشته؛ اول توجه به پویشهای اجتماعی که هدفش اصلاح امورات جامعه است که هم در آثار هم در رفتار جشنواره وجود داشت و با پوش من صدای آب هستم هم در همین راستا همراه شدیم. دومین نکته که موردتوجه هنرمندان هم واقع شد، مسئولیتپذیری اجتماعی هنر و جامع است که در دعوت از آثار اقداماتی را انجام دادیم».