» آرشیو مطالب » مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر فجر آغاز شد
آرشیو مطالب - برگزیده - تئاتر ایران

مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر فجر آغاز شد

بهمن 12, 1394 1

مراسم اختتامیه سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر دقایقی پیش در تالار وحدت برگزار شد.

به گزارش تئاتر آنلاین، این مراسم با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام ابوترابی نائب رئیس مجلس شورای اسلامی و علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد با قرائت آیاتی از کلام‌الله مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران با تأخیری ۳۰ دقیقه‌ای در تالار وحدت آغاز شد. مجید رجبی‌معمار مدیرعامل خانه هنرمندان ایران و مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی از دیگر مدیران حاضر در این مراسم بودند.

در بین حاضران چهره‌هایی چون هادی مرزبان، اسماعیل خلج، ایرج راد، پرویز پورحسینی، مهدی سلطانی، حسین مسافرآستانه، هرمز هدایت، پری صابری، اردشیر صالح‌پور، قادر آشنا مدیرکل سابق هنرهای نمایشی، فریبا متخصص، هرمز هدایت، محمد امیریاراحمدی، آزاده صمدی، رضا گوران، هوشنگ گلمکانی، جلال تهرانی، ایوب آقانی و کاظم هژیرآزاد از جمله مهمانان حاضر در مراسم اختتامیه سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر هستند که به همراه کاندیداهای بخش‌های مختلف جشنواره سی و چهارم، در تالار وحدت حضور داشتند.

اجرای این مراسم نیز بر عهده محمد سلوکی بود.

در بخشی از این مراسم سعید اسدی دبیر سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر نیز روی صحنه حضور پیدا کرد و پیام خود را قرائت کرد.

در پیام دبیر جشنواره سی و چهارم چنین آمده است:

«خانم‌ها، آقایان، بزرگواران

سلام. خوش آمدید

اجازه بدهید به‌یاد بیاوریم که خداوند با جَماعت است. افتخار دارم لحظاتی را روی این صحنه، در آخرین دقایق سی‌و‌چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در خدمت شما باشم.

گرامیان

قرابت جشن و تئاتر در ضرورت حضور همگان است، حضوری که سازنده اجتماع انسانی است با محور اندیشه و کرامت انسانی و البته در هیئت نیکوی هنر و فرهنگ.

همین کافی است تا تئاتر ما را در سلامت و صلح گرد هم آورد. دقایقی که دور از هیاهو و فارغ از هر تفاوت و تمایزی در کنار هم به صحنه‌های نمایش خیره می‌شویم و جهانی در حضور ما خلق می‌شود.

همین کافی است تا فرهنگ عالی ما را گرد هم آورد، آن‌چه که ما ساخته‌ایم و آن‌چه ما را می‌سازد.

همین کافی است که در این جهان هنر، همچنان، زیستن را بهتر از پیش برایمان ممکن می‌کند. فضایی که فضای زندگی را جست‌وجو می‌کنیم، زوایای آشکار و پنهانش را می‌کاویم و همچنان هنر، جهانِ شفاف‌شده را در ادراک ما تازه می‌کند و از نو سامان می‌دهد.

اما هنوز رخدادی در راه است که پس از این جشن رخ می‌دهد. معرفت از هستی و ذهن و زبان ما، در منش و کنش و رفتار ما، در تداوم عمل فرهنگی و اجتماعی ما، در زندگی هر روزه ما.

امشب تحویل سال تئاتر ایران است. این سنت را سال‌هاست که جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بنا نهاده است. این چنین که پس از هر جشنواره سال تازه‌ای برای این هنر شریف در این سرزمین کهن آغاز می‌شود.

سی‌و‌چهار، امشب به سی‌و‌پنجمین تحویل می‌شود، همچون آغاز سالی نو که در لحظه پراحساس تحویل‌اش قلب‌ها و دیده‌ها باید دگرگون شود، احوال به نیکویی تغییر کند، حال‌ها به بهترین احوال برسد و امید به آینده‌ای بهتر چون خورشید در افق نگاه و زندگی ما بدرخشد.

این مسیر نیست، مگر هم‌افزون اراده‌ی خلاقِ فرهنگیِ کسانی که در این هنر عزیز برای آینده می‌کوشند و البته از تجارب گذشته می‌آموزند.

این جشنواره مرهون حضور و تلاش عزیزان بسیاری، مردمی که تئاتر را برای بالندگی فرهنگی می‌خواهند و با اشتیاق می‌بینند، هنرمندانی ایثارگر که با هر تنگنایی مردمان مشتاق را از دیدار انسان و کرامتش بر صحنه‌ها محروم نمی‌کنند و مدیرانی که مسئولیت را برای پروراندن فرهنگ جامعه و تأمینِ شرایطِ بهبودِ کار و احوال هنرمندان به جان می‌خرند.

این جشنواره، حاصل کوشش بسیاری انسان شریف است. از صدر تا ذیل گرامیان کوشنده در وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در سراسر ایران زمین، کوشش عزیزان در اداره‌کل هنرهای نمایشی و انجمن هنرهای نمایشی ایران و به ویژه همکاران سخت‌کوشم در دبیرخانه سی‌و‌چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، کسانی که همدلی را به من آموختند و خستگی‌ناپذیری را. دست‌مریزاد دوستان.

ما کوشیدیم تا اتفاق درست رخ دهد. اگر کاستی بود بر من ببخشایید و اگر توفیقی، همه هنرمندان و همکاران مرا به تشویقی جانانه بدرقه کنید.

عزت زیاد»

یکی دیگر از بخش‌های مراسم اختتامیه جشنواره سی و چهارم اختصاص به تجلیل از خانواده‌های ۲ شهید هنرمند سیدجواد خلیلی و سیدحسن حسینی داشت.

در ادامه این مراسم نیز با حضور حجت‌الاسلام ابوترابی، مؤذنی نماینده بنیاد شهید و علی مرادخانی جایزه اداره‌کل هنرهای نمایشی برای پرداختن به موضوعات انقلاب اسلامی و ایثار و شهادت به ایوب آقاخانی کارگردان «تکه‌های سنگین سرب»، نیما دهقان کارگردان «جانگز» و کوروش زارعی کارگردان «اروندخون» اهدا شد.

یکی دیگر از بخش‌های مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره نیز اختصاص به معرفی برگزیدگان بخش طراحی پوستر و بروشور تئاتر‌های به صحنه رفته در بخش‌های مسابقه تئاتر ایران، بخش نسل نو و مسابقه تئاتر بین‌الملل داشت که به شرح ذیل معرفی شدند:

مسابقه‌ طراحی بروشور و پوستر تئاتر بین‌الملل

طراحی بروشور:

رتبه‌ اول: علی‌ آق حسین‌پور برای طراحی بروشور نمایش ترانه‌ای برای تو به کارگردانی امین ابراهیمی

طراحی پوستر:

رتبه‌ اول: ماتئو دیزایلی برای طراحی پوستر نمایش هیولاها به کارگردانی لارنت فرانی

مسابقه‌ طراحی بروشور و پوستر تئاتر ایران

طراحی بروشور:

رتبه‌ اول: امین وطنی برای طراحی بروشور نمایش کات به کارگردانی صاحب آهنگر

طراحی پوستر:

رتبه‌ اول: جواد علی‌خوئیان برای طراحی پوستر نمایش تاریکی به کارگردانی عبداله برجسته

طراحی بروشور و پوستر بخش نسل نو

طراحی بروشور:

رتبه‌ اول: سعید خالقی برای طراحی بروشور نمایش خواب طولانی انارآباد به کارگردانی آلما گشتاسب

طراحی پوستر:

رتبه‌ اول: علی گل‌احمر برای طراحی بروشور نمایش به یادآر مرا به کارگردانی فائزه رخ‌فیروز

معرفی سعید اسدی به عنوان دبیر سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، تجلیل از ۳ هنرمند تئاتر، تقدیر از فرهاد ناظرزاده کرمانی و رونمایی از ۳ جلد کتاب «ایمان‌گرایی در ادبیات نمایشی» که به سفارش اداره‌کل هنرهای نمایشی توسط ناظرزاده کرمانی نگارش شده است و معرفی برگزیدگان بخش‌های تئاتر خیابانی، مسابقه تئاتر ایران و مسابقه تئاتر بین‌الملل از دیگر بخش‌های مراسم اختتامیه سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در تالار وحدت بود.

سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با دبیری سعید اسدی از ۱ تا ۱۲ بهمن‌ماه برگزار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×