» آرشیو مطالب » فستیوال «مونوپرفورمنس» برگزار می‌شود/ حفظ گردونه تجربه و اجرا
آرشیو مطالب - برگزیده - تئاتر ایران

فستیوال «مونوپرفورمنس» برگزار می‌شود/ حفظ گردونه تجربه و اجرا

آذر 22, 1399 0


اولین فستیوال «مونوپرفورمنس» با دبیری هیوا امینی و با حضور چهره‌های تئاتری به‌عنوان داور، در ۳ بخش از اول تا ۷ فروردین ۱۴۰۰ به صورت آنلاین برگزار می شود.

هیوا امینی دبیر فستیوال «مونوپرفورمنس» که در حال حاضر دانشجوی رشته تئاتر در دانشگاه هنر است، درباره بخش‌های مختلف و روند برگزاری این فستیوال به تئاتر آنلاین گفت: فستیوال «مونوپرفورمنس» دارای سه بخش «مونولوگ یا تک گفتار نمایشی»، «سولوپرفورمنس یا اجرای تک نفره» و «لکچرپروفورمنس یا گفتار اجرا» است.

وی درباره ۳ بخش مدنظر در فستیوال «مونوپرفورمنس» توضیح داد: بخش «مونولوگ» شامل استفاده از متون نمایشی خارجی یا ایرانی است و یا متقاضیان شرکت در فستیوال می‌توانند متون نگارش شده توسط خود بر اساس متون آزاد را به دبیرخانه فستیوال ارائه دهند که البته برای اقتباس تأکید ما روی متون و ادبیات فارسی است. بخش «سولوپرفورمنس» نیز شامل هر اجرای بی کلام یا با کلام تک نفره ای است که مبتنی بر بدن و بیان باشد یا تلفیقی از اینها و یا اجراهای تلفیقی با رشته‌های دیگر.

امینی ادامه داد: بخش «لکچرپرفورمنس» نیز مربوط به پژوهش‌هایی است که با ظرفیت‌های اجرایی تلفیق شده باشند.

دبیر فستیوال «مونوپرفورمنس» با اشاره به اینکه فراخوان این فستیوال منتشر شده، درباره زمان و نحوه برگزاری این فستیوال گفت: ارسال آثار تا ۳۰ بهمن ممکن است و در نهایت آثار برگزیده برای حضور در فستیوال را تا ۲۵ اسفند سال جاری اعلام خواهیم کرد. پخش مجازی آثار ۱ تا ۵ فروردین ۱۴۰۰ انجام خواهد شد و روز ۷ فروردین که مصادف با روز جهانی تئاتر است، اختتامیه و برگزیدگان اصلی فستیوال معرفی می‌شوند.

وی با بیان اینکه مدت زمان مدنظر برای آثاری که قصد شرکت در فستیوال را دارند از ۳ تا ۷ دقیقه است، افزود: آرش دادگر، محمودرضا رحیمی، الهام کردا، آزاده گنجه و اصغر دشتی داوران اولین دوره فستیوال «مونوپرفورمنس» هستند. همچنین احد خالقی مدیر فضای مجازی و علی بهرامی مشاور رسانه‌ای فستیوال است.

امینی درباره دلایل تصمیم‌گیری برای برگزاری این فستیوال، یادآور شد: کمبود فضاهایی که بتوان به صورت زنده تئاتر اجرا کرد باعث شد به این موضوع فکر کنیم که به چه شکل می‌توان امکان اجرا را برای دانشجویان و هنرمندان تئاتر که هیچ مکان ثابتی برای تجربه و اجرا ندارند، میسر کرد. اول می‌خواستیم با رویکرد دنیا و فضای قرنطینه‌ای فستیوال را برگزار کنیم ولی بعد از آن به این فکر افتادیم که بدون موضوع خاصی فستیوال را برگزار کنیم تا علاوه بر دانشجویان تئاتر همه هنرمندان بتوانند در این رویداد شرکت کنند.

وی تأکید کرد: توجه ما روی این است که گردونه تجربه و اجرا را حفظ و پیش ببریم.

دبیر فستیوال «مونوپرفورمنس» در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه حدوداً ۱۰ تا ۲۰ اثر در فستیوال حضور خواهند داشت، تصریح کرد: آثار حاضر در جشنواره در آینده اجرای زنده نیز خواهند داشت و با بهبود شرایط کرونایی تئاتر، با هماهنگی‌های انجام شده با آقای حریری مدیر مرکز تئاتر مولوی رپرتوآر آثار جشنواره را در مرکز تئاتر مولوی روی صحنه خواهیم برد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×