فروپاشی تئاتر خصوصی نزدیک است
مدیر تئاتر مستقل گفت: اتفاقی که برای برخی سالنهای خصوصی رخ داده، تکرار خواهد شد و به اعتقاد من به فروپاشی تئاتر خصوصی خواهد انجامید.
به گزارش تئاتر آنلاین، تقریباً یک دهه از فعالیت تماشاخانههای خصوصی در پایتخت و دیگر شهرهای ایران میگذرد و این تماشاخانهها به دلیل مشکلاتی مانند استیجاری بودن ملک رو به افول هستند، به طوری که دو تماشاخانه «دا» و «پالیز» اکنون تعطیل شدهاند و دو تماشاخانه دیگر نیز در معرض تعطیلی قرار دارند.
مصطفی کوشکی مدیر تئاتر مستقل درباره اتفاقات رخ داده در زمینه تماشاخانههای خصوصی گفت: متأسفانه اتفاقی که برای برخی سالنهای ما رخ داده، تکرار خواهد شد و به اعتقاد من به فروپاشی تئاتر خصوصی خواهد انجامید. تئاتر خصوصی را کسی به وجود نیاورده است که حال بخواهد برای بقایش تلاشی کند، خود اهالی تئاتر با همکاری مهدی شفیعی و پیمان شریعتی فعالیتهایی در این عرصه انجام دادند، اما هیچ سازوکار مشخصی برای بقایش اندیشیده نشد. وی افزود: الان شاهد هستیم به تدریج بعد از فروکش کردن تب و تاب یک دههای سالنهای خصوصی، همچنان نیز راه حلی وجود ندارد، انگار خود دولت هم دوست دارد این سیستم از بین برود، چراکه دردسرش برایشان زیاد است. آییننامهای هم که الان با همکاری نهادها در حال تدوین است بیشتر به محدود کردن تئاتر خصوصی میانجامد. کوشکی در ادامه افزود: دولت تلاش دارد در قواعد و چارچوبها تئاتر خصوصی را بگنجاند، بدون اینکه بداند این تئاتر بر اساس سرمایه شخصی بنا شده و چه ضوابط و شرایطی دارد. حتی بحث تعیین قیمت بلیتهای نمایشها هم بی اثر خواهد بود، چراکه بر اساس یک ضوابط نادرست، درجهبندی سالنها صورت میگیرد. وی یکی از راهکارهای مناسب در این زمینه را استفاده از املاک شهرداری، وزارت فرهنگ و ارشاد و دولت دانست و گفت: خیلی از سالنهای دولتی هستند که الان خاک میخورند و درشان بسته است یا اینکه سالن کنفرانس و آمفیتئاتر بیاستفاده هستند، اینها را میتوان به شکل دورهای به بخش خصوصی واگذار کرد.
وی در پایان گفت: زمانی که فشاری روی سالندار نباشد، کیفیت آثار مطمئناً برایش بااهمیتتر میشود و مجبور نیست تن به هر کاری برای فروش بدهد و در نهایت تئاتر گیشه و تجاری نیز کمتر میشود، این گام سختی نیست در صورتی که بخواهیم آن را برداریم.
روزنامه جوان