» آرشیو مطالب » سینمای ایران از آثار طنز دور شده است
آرشیو مطالب

سینمای ایران از آثار طنز دور شده است

بهمن 28, 1391 1

نویسنده و منتقد سینمایی گفت که دولتی شدن سینما و دوری فیلمسازان از تولید آثار طنز و شاد آسیب زاست.

به گزارش MrArt به نقل از ایرنا، ˈمحمد تقی فهیمˈ در برنامه تلویزیونی هفت که اختصاص به بررسی مسایل روز سینمای ایران دارد، گفت: سینمای ایران یک سینمای کاملا دولتی است و بودجه فیلم ها نیز از طریق دولت تامین می شود. بنابراین ما با سینمایی مدیریت شده و جهت دار روبه رو هستیم.

وی یادآور شد: پس این مساله که مسوولان ما بعد از برگزاری جشنواره شروع به انتقاد کردن می کنند که درباره انقلاب هیچ فیلمی ساخته نشده به نوعی نقض غرض به حساب می آید.

وی افزود: چطور سینمایی که 90 درصد فیلم هایش با بودجه دولتی ساخته می شود می تواند فیلمی پرهزینه درباره یک افسر قهرمان شاهنشاهی بسازد اما نمی تواند درباره یک فرد انقلابی اثری تولید کند و گناهش را هم به گردن فیلمسازان می اندازد.

این منتقد ادامه داد: نکته مورد توجه دیگر این است که سینمای ما سال به سال دارد از فیلم های تفننی و طنز دورتر می شود در صورتی که مخاطبان نیاز به سرگرمی و تفریح دارند.

به گفته فهیم،از دوسال قبل ما بیشتر به دنبال شلوغ کردن سینما در زمان جشنواره هستیم تا به فکر مخاطب. به همین دلیل حدود 600- 700 تماشاگر عادی در برج میلاد حضور داشتند.

**ساخت تله فیلم بجای فیلم سینمایی

رضا درستکار از دیگر منتقدان سینما نیز درباره داوری این دوره از جشنواره گفت: متاسفانه داورهای این دوره بسیار خشک و دستوری به فیلم ها نگاه کردند و در هیچ جشنواره ای در دنیا داوران 7 نفر کارگردان سینما نیستند.

وی یادآورشد که داور جشنواره این حق را ندارد که قبل از اکران فیلمی درباره آن اظهار نظر کند و این دوستانی که از سینمای دولتی انتقاد می کنند بیشتر آثارشان را با بودجه های دولتی ساخته اند.

این منتقد سینمایی یادآورشد که مسوولان سایز سینمای ایران را کوچک کرده و فیلم ها را به سمت تله فیلم سوق داده اند. فیلم های ما از جوهره سینمایی تهی شده اند و این مساله ربطی به دولتی یا خصوصی بودن آنها هم ندارد. این اتفاق به دلیل فشاری است که مدیریت به سینما وارد کرده و این اتفاق دردناکی است.

شهاب اسفندیاری از دیگر منتقدان سینمایی نیز در این باره گفت: درخشش های سینمای ایران متعلق به یک عده جوان بود که اکثرا هم تهرانی نبودند و این اعتماد به نفس جوانان قابل توجه است.

وی ادامه داد: متاسفانه یکی از نقاط ضعف جشنواره امسال این است که بودجه های کلانی صرف ساخت آثاری شده که معلوم نیست اصلا ضرورت ساختشان چیست؟. برخی ظاهرا پول مفتی در اختیار دارند و بدون جوابگو بودن آثاری می سازند که هیچ ضرورتی ندارد.

به گفته این منتقد سینمایی، همچنین شفافیت در مسایل و مناسبات مالی نیز نکته مبهمی بوده که باید از طرف دست اندرکاران سینما شفاف سازی شود.

فهیم نیز در ادامه نشست تلویزیونی هفت افزود: طبعا حضور فیلمسازان جوان امیدوار کننده است. به نظر می رسد این هنرمندان جوان تلاش کرده بودند دغدغه های خود را بدون تقلید نشان دهند اما در فرم و ساختار با مشکلاتی روبرو هستند که قابل حل است.

وی یادآورشد: کیفیت فیلم ها سبب برجسته شدن هر جشنواره ای می شود. اما متاسفانه در این دوره جشنواره فیلم فجر برآیند مناسبی نداشت و مطمئنا این فیلم ها نه می توانند آثار ماندگاری در آینده بشوند و نه در جذب مخاطب موفق عمل کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×