مسعود دلخواه، مدرس و کارگردان تئاتر از متولیان فرهنگی کشور دعوت کرد تا با حمایت از تیم «مفیستو» در روند تولید آثار ارزشمند هنری و دانشجومحور سهیم شوند.
به گزارش تئاتر آنلاین، مسعود دلخواه با اشاره به حضور بیش از ۶۰۰ شرکتکننده در آزمون انتخاب بازیگران و عوامل نمایش «مفیستو» اثر آرین منوشکین گفت: این آزمون ابتدای بهمن ماه ۹۵ با حضور جمع کثیری از دانشجویان، فارغالتحصیلان و علاقهمندان تئاتر در تالار مولوی برگزار شد و حاصل آن انتخاب ۷۰ نفر به عنوان بازیگران و عوامل «مفیستو» و ۷۰ نفر دیگر برای اجرای چندین نمایشنامهخوانی بود.
دلخواه گفت: بیش از ۶۰۰ داوطلب در این فراخوان شرکت کردند و پس از انتخاب ۳۰ بازیگر و ۴۰ نفر به عنوان همسرا و عوامل نمایش «مفیستو» با بیش از ۷۰ شرکتکننده دیگر مواجه شدیم که از ویژگیهای خوبی برای حضور در نمایشنامهخوانیها، برخوردار بودند.
وی افزود: بر این اساس تصمیم گرفتیم با اجرای چندین نمایشنامهخوانی از توانایی این افراد مستعد، استفاده کنیم.
دلخواه یادآور شد: برای اجرای نخستین نمایشنامهخوانی به سراغ «جنگ و صلح» اثر معروف تولستوی رفتیم که توسط میخائیل بولگاکف نویسنده و نمایشنامهنویس روسی به متن نمایشی تبدیل است.
عضو شورای انتخاب آثار مجموعه تئاتر دانشگاهی مولوی با اشاره به سابقه این مرکز در حمایت از نمایشنامهخوانیهای شنبههای مولوی ادامه داد: مجموعه مولوی طی سالهای گذشته در زمینه اجرای نمایشنامهخوانی فعال بوده و در نظر داریم در ۶ ماه نخست سال ۹۶ نیز با حمایت مدیریت این مجموعه حدود ۱۰ نمایشنامهخوانی برگزار کنیم.
وی ادامه داد: هدف از اجرای این برنامه، تنها خوانش نمایشنامه نیست بلکه نتایج بیشتری را پیگیری میکنیم. دعوت از کارگردانهای تئاتر و سینما برای دیدن اجراها و زمینهسازی فرصتی برای دیده شدن این جوانان مستعد و فعال در فضای حرفهای، بخشی از این اهداف است.
این استاد دانشگاه درباره متنهای انتخابی برای اجرا توضیح داد: در این طرح، نمایشنامههای اورجینال و کمتر اجرا شده در اولویت هستند زیرا معتقدم نمایشنامهخوانی باید از آثاری باشد که اکثر مخاطبان، اجراهای زیادی از آن ندیدهاند.
دلخواه با اشاره به حضور ۱۲۰ شخصیت در نمایشنامه «جنگ و صلح»، اجرای صحنهای آن را دشوار خواهند و تأکید کرد: همچنین متنهای نمایشی که با محدودیتهایی برای اجرای صحنهای مواجه هستند، گزینه خوبی برای نمایشنامهخوانی بهحساب میآیند. «جنگ و صلح» در نیمه نخست اردیبهشت سال آینده با حضور ۳۰ تا ۳۵ بازیگر، نمایشنامهخوانی خواهد شد.
کارگردان نمایش «بیگانه» ضمن تأکید بر ابراز تمایل تعدادی از کارگردانان تئاتر برای تماشای این نمایشنامهخوانی و دستیافتن به فرصتی برای انتخاب بازیگر، گفت: معرفی متون و نمایشنامهنویسان ایرانی در کنار آثار خارجی از اهداف این طرح است.
وی درباره سایر متنهای انتخابی باری این جلسات نمایشنامه خوانی افزود: «سالومه» اثر اسکار وایلد و «در لوناسا» اثر برایان فریل از نویسندگان معاصر ایرلندیتبار از متونی است که در سال۹۶ در تالار مولوی نمایشنامهخوانی خواهد شد.
این بازیگر و کارگردان تئاتر با اشاره به اهمیت ایجاد فرصت برای جوانان و تقویت تئاتر دانشگاهی و دانشجویی بهعنوان یکی از اهداف مجموعه تئاتر دانشگاهی مولوی، گفت: این مجموعه از معدود مراکز تئاتری پایتخت است که بر تئاتر ناب و رشد و پرورش استعدادهای جوان، تأکیدی ویژه دارد. مجموعه تئاتر مولوی به دنبال گیشه و سود نیست بلکه در نظر دارد فرصتی برای رشد تئاتر سالم ایجاد کند.
کارگردان نمایش «دژاوو» با تأکید بر لزوم توجه به جوانان مستعد در عرصههای فرهنگی و هنری گفت: در فرآیند انتخاب بازیگران و عوامل نمایش «مفیستو» از میان متقاضیان پرشمار، هنرمندانی را برگزیدیم که عملاً حرفهای محسوب میشوند اما تعدادی از آنها تا امروز، فرصت چندانی برای بروز تواناییهای خود نداشتهاند.
دلخواه با اشاره به اهمیت حمایت مادی در کنار حمایت معنوی از این طرح، یادآور شد: اجرای این پروژه دانشجومحور، هزینه بالایی خواهد داشت و انتظار داریم نهادهای فرهنگی مانند شهرداری، وزارت علوم، مرکز هنرهای نمایشی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دانشگاه تهران، همچنین تهیهکنندگان خصوصی با تأمین هزینهها، مجموعه مولوی را در اجرای این طرح ویژه یاری کنند.
وی اجرای این پروژهها را مصداقی از کارآفرینی برای ۱۴۰ جوان هنرمند دانست و اظهار کرد: مشارکت در تولید یک اثر هنری، ابتکار، پشتکار و انگیزه موفقیت را در جوانان پرورش داده و باعث افزایش شور و نشاط در جامعه میشود و از مدعیان فرهنگ، دعوت میکنم با حمایت از این فعالیت فرهنگی در روند تولید آثاری فاخر و ارزشمند، سهیم شوند.