در روز دوم جشنواره تئاتر خیابانی مریوان چه گذشت؟
به گزارش تئاتر آنلاین، دومین روز از هفدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان هم مانند روز اول پر رونق برپا شد.
در این روز بیشتر اجراهای خیابانی در محل دریاچه زریوار روی صحنه رفت که از جمله آنها میتوان به نمایشهای «جهان با من بمیر» اثر سمیه مهری از تهران، «حسنک» اثر ابراهیم از سرشوق اصفهان، «ریگای بی ریبوار» اثر مختار محمدی از مریوان، «together» اثر مهدی صالحیار از تبریز، «شیر سرکش» اثر علی اصغر خطیب زاده از تهران و «the chair» اثر یوری کوستانیان از ارمنستان اشاره کرد.
البته نمایشهای «چاکرای ریشه» به کارگردانی علی سنامیری از بوشهر، «دارستان» به کارگردانی پیام رستمی از سنندج، «کالبد شکافی» به کارگردانی سعید بادینی از زاهدان، «زمین» به کارگردانی افشین خدری از سنندج و «هیرکان» به کارگردانی مهدی نصراللهزاده از مازندران در پارک شانو به اجرا پرداختند.
همچنین «T» اثر حسن ایزدی از بروجرد، «کل ووجور» اثر جهانشاد زراعت از بهبهان، «back to home» اثر سیدسوران حسینی از تهران، «بالاخره این زندگی مال کیه» اثر آرش رضایی از ماهشهر میزبان مخاطبان هنردوست مریوان در میدان امام حسین یا باوهرهشی بود.
نمایشهای «پسمانده» اثر بختیار احمدپور از بانه، «ترنج و غول درخت آرزو» اثر سعید الله یاری از اصفهان، «بوی سیب تازه طعم مرگ میدهد» اثر امیر امینی از لاهیجان نیز در پارک ملت به اجرای خود پرداختند.
در مجموع امروز ۱۸ نمایش از آثار هفدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان در این شهر و پارکهای گردشگری آن از ساعت ۱۵ الی ۲۰ اجرا شد. محل برگزاری نمایشها، پارک شانو، دریاچه زریبار، میدان بابارشید و شهر به رده ره شه است.
استقبال مریوانیها از اجراهای هفدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان پیامدهای اثربخش و مثبتی دارد و نشان از آن دارد که این جشنواره روز به روز به جمعیت تماشاچیان خود اضافه میکند و جشنوارهای به دور از هرگونه سیاست و موازیکاری است و مردم هم به همین خاطر مشتاقانه به پای تمامی آثار آن مینشینند.
البته از حواشی روز دوم میتوان به بیانیهای اشاره کرد که توسط عوامل نمایش «شیر سرکش» به کارگردانی علی اصغر خطیبزاده از تهران در پایان اجرای این اثر خوانده شد. در این بیانیه آمدهاست: «باور داریم با هر زبانی که باشیم هنر تئاتر ما را به هم پیوند میدهد به همین خاطر امروز در مریوان هستیم و در کنار مردم نجیب و بافرهنگ آن به اجرا پرداختیم. ایران مهد تمدن و فرهنگ است و مردم ایران خواستار زندگی عاری از جنگ، خشونت، نژاد پرستی هستند و زندگی سرشار از صلح و دوستی میخواهند و خواستار پیوند مللها هستند.»
فاتح بادپروا دبیر هفدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان امروز یادآور شد: بخش بسیار مهم جشنواره، نیشتمان است که گروه ها با هزینه شخصی شرکت کردهاند و هزینه اسکان و غذا برعهده خودشان است. او ابراز امیدواری کرد این کار سبب سودآوری و رونق اقتصادی برای مردم مریوان شود، ضمن اینکه از اقلیم کردستان عراق و شهرهای دیگر کشورمان، گروههایی با هزینه خودشان شرکت کردهاند.
علی اصغر دریایی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در گفتگویی اظهار داشت: تلاش می کنیم اختتامیه بسیار خوب و جذابی برگزار کنیم و فرهنگ و هنر کردستان را به جایگاه واقعی خود برسانیم.
مرضیه برومند، سروش جمشیدی، رحمت امینی، رحمان هوشیاری، ابرو گولداک از ترکیه و گوران علی کریم از اقلیم کردستان عراق به عنوان داوران بخشهای مختلف این جشنواره حضور دارند و این جشنواره از ۲۰ تا ۲۵ مهرماه ۱۴۰۳ در مریوان برگزار در حال برگزاری است.