به جنبهی آموزشی تئاتر کودک توجه شود
نمایش «چهار صندوق شادی» به کارگردانی ناصر آویژه در بخش کودک جشنوارهی تئاتر کودک و نوجوان همدان اجرا میشود.
آویژه در گفتوگویی با خبرنگار بخش تئاتر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: نمایش «چهار صندوق شادی» درباره یک گروه نمایشی دورهگرد است که به شهرهای مختلف میروند و نمایش اجرا میکنند.
او افزود: ما در این نمایش از شیوهها و آیینهای سنتی ایرانی استفاده میکنیم و در اجرایمان از خیمهشببازی، پردهخوانی، سیاهبازی و نقالی برای بیان قصه بهره میبریم و در طول نمایش برخی شخصیتها به عروسک تبدیل میشوند.
این کارگردان درباره تفکیک ردههای سنی مختلف در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان ادامه داد: اگر این تفکیک شدن ردههای سنی یک روند ادامهدار باشد و به شکل عمومی اتفاق بیافتد میتواند در آینده تأثیرات بسیار مفیدی برای مخاطبان داشته باشد. البته ممکن است یک نمایش برای ردههای سنی مختلف مناسب باشد مثلا من نمایش «چهار صندوق شاد» را برای کودکان امروز، دیروز، فردا و همچنین خانوادهها مناسب دانستم، چون موضوعاتی در آن مطرح میشود که میتواند برای خانوادهها هم مناسب باشد.
آویژه اضافه کرد: مطمئنا یکی از کارکردهای تئاتر کودک جنبه آموزشی آن است که میتواند در مدارس به آن توجه شود، چون اگر تئاتر را به عنوان یک زبان در نظر بگیریم که میتواند به سادگی مفاهیم را به بچهها منتقل کند، بسیار تأثیرگذار است.
به گزارش ایسنا، عوامل نمایش «چهار صندوق شادی» که اکثر بازیگران آن از مجموعه تلویزیونی جمعهبهجمعه هستند به این شرح هستند: گیتا داوودی (نویسنده)، ناصر آویژه(کارگردان)، مریم اکبری، حسین مزینانی، بهناز مهدیخواه، مهرداد باقری، یاسر انصاریشاد و قاسم انصاریشاد (بازیگران)، ناصر آویژه (طراح صحنه و لباس)، ابوذر کریمی (دستیار کارگردان).