» تئاتر ایران » استقبال از اعزام گروه‌های تئاتر خیابانی ایرانی به تاتارستان
تئاتر ایران

استقبال از اعزام گروه‌های تئاتر خیابانی ایرانی به تاتارستان

آبان 24, 1391 1

نعمتو معاون وزیر فرهنگ کشور تاتارستان اشاره به اینکه در تاتارستان چیزی به اسم تئاتر خیابانی وجود ندارد، گفت: مطمئنا اعزام گروه‌هایی از ایران به کشور ما پدیده بسیار جذابی برای مردم خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز گذشته در دیدار شاه‌آبادی با معاون وزیر فرهنگ تاتارستان که در سالن تشریفات تالار وحدت به انجام رسید، دو طرف بر لزوم افزایش همکاری‌های متقابل و استفاده از تجارب و دستاوردهای مختلف فرهنگی و هنری یکدیگر جهت نزدیکی بیشتر دو ملت تاکید کردند.

آزادوو نعمتو، معاون وزیر فرهنگ تاتارستان با ابراز خرسندی از فراهم شدن فرصت برای سفر به کشورمان و آشنایی از نزدیک با فرهنگ و هنر ایران گفت: 10 تا 15 سال اخیر اوج شکوفایی روابط دو کشور بوده و امیدواریم شرایطی فراهم شود که روابط دو کشور هر چه بیشتر شکوفا شود.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه‌های مختلفی از هنر ایران در کشورش اظهار داشت: تاکنون نمایشگاه‌های مختلف خوشنویسی، عکاسی و نقاشی هنرمندان ایرانی در کشور تاتارستان بر پا شده است.

نعمتو همچنین تصریح کرد: زنان در تاتارستان مانند زنان ایران فعال هستند و در زمینه‌های هنری مشارکت دارند.

تصمیم داریم سال آینده در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مشارکت کنیم، چرا که سال 2008 برخی مسئولان تاتارستان در این نمایشگاه شرکت کردند و تاثیر مثبتی دریافت کردند.

نعمتو با بیان اینکه سینمای ایران یک سینمای فلسفی است، ابراز علاقه‌مندی کرد که فیلم‌هایی از کشور تاتارستان در جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کنند.

وی یادآور شد که راه اندازی رشته ایران شناسی و آموزش زبان فارسی در دانشگاه‌های تاتارستان نشان از اهمیت توجه به فرهنگ ایران در کشورش است.

در این دیدار حمید شاه‌آبادی ضمن خیر مقدم به نعمتو و همراهانش و آرزوی سفری خوش برای آنها در ایران اذعان کرد: شما همه بخش‌های هنری را به خوبی مورد توجه قرار داده‌اید. خوشحالم که در دانشگاه‌های شما به موضوع زبان فارسی اهمیت داده می‌شود و این فرصت خوبی برای تبادل فرهنگی دو کشور با هم است.

وی تصریح کرد: برگزاری هفته فرهنگی ایران در تاتارستان در سال گذشته و اعزام گروه‌های موسیقی ایرانی به کشور شما توانست بخشی از ظرفیت هنری ما را نشان دهد و ما طبیعتا آمادگی داریم که از فعالیت‌های هنری تاتارستان در ایران استقبال کنیم.

معاون امور هنری با اشاره به امکان بررسی ظرفیت‌های دو جانبه در زمینه تئاتر گفت: ایران با بیش از 600 گروه تئاتری در سراسر کشور که بیش از 100 گروه از آنها حرفه‌ای هستند، می‌تواند در زمینه تئاتر با تاتارستان همکاری خوبی داشته باشد.

وی افزود: در حال حاضر هر شب در تهران بیش از 30 نمایش اجرا می‌شود. مایلم در بازدید از تئاتر شهر یا تالار وحدت با برخی ظرفیت‌های سخت افزاری تئاتر ایران از نزدیک آشنا شوید.

شاه آبادی با اشاره به گروه‌های تئاتر خیابانی در ایران گفت: بیش از 120 گروه تئاتر خیابانی در نقاط مختلف ایران در محل‌هایی که برای این کار در نظر گرفته شده به رایگان تئاترهای ساده‌ای را برای مردم اجرا می‌کنند.

وی اظهار داشت: در صورت آمادگی گروه‌های تئاتری کشور تاتارستان آماده میزبانی از آنها در جشنواره تئاتر فجر هستیم و می‌توانیم در زمینه آموزش تئاتر نیز تجارب خود را در اختیار هنرمندان این کشور قرار دهیم.

شاه‌آبادی همکاری دو جانبه در زمینه موسیقی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در ایران موسیقی اقوام و سبک‌های مختلف موسیقی محلی با قدمت زیاد وجود دارد که آشنایی با این موسیقی‌ها به نوعی آشنایی با فرهنگ و تمدن ایران است. در همین راستا ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر ملی ایران دو ارکستر با سابقه و قوی هستند که نشان دهنده فرهنگ ما هستند.

وی عنوان کرد: مایلیم که موسیقی شما در کشور ما و در جشنواره موسیقی فجر اجرا داشته باشد.

معاو امور هنری بیان کرد: در حوزه تجسمی موزه هنرهای معاصر که یکی از 10 موزه برتر دنیاست و بیش از 4000 اثر برجسته در آن وجود دارد، میزبان نمایشگاه‌هایی از آثار هنرمندان ایرانی و خارجی است و این موزه می‌تواند فرصت خوبی برای بازدید اساتید و هنرمندان کشور تاتارستان و همچنین میزبان آثار آنها باشد.

شاه‌آبادی با اشاره به اقداماتی که در حوزه مد و لباس در ایران انجام شده، گفت: جامعه طراحان لباس ایران برای معرفی لباس آراسته و زیبا و متناسب با فرهنگ شرقی تلاش زیادی کرده و طرح‌های بسیاری برای شرکت در نمایشگاه مد و لباسی که به تازگی برگزار شده ارائه شده است.

وی با بیان اینکه امکان تبادلات پژوهشی در زمینه مد و لباس وجود دارد، گفت: ترجمه مقالات و تحقیقات علمی که به دبیرخانه نمایشگاه مد و لباس رسیده، کار شایسته‌ای است.

شاه‌آبادی با ذکر این مطلب که فرهنگسرای نیاوران آماده پذیرایی از هفته هنر تاتارستان در تهران است، خاطرنشان کرد: این فرصت خوبی است تا مردم تهران از نزدیک با هنرهای مختلف کشور شما آشنا شوند و مطمئنا از برنامه استقبال خوبی خواهد شد.

نعمتو پس از استماع صحبت‌های شاه‌آبادی با تشکر از حسن نیت طرف ایرانی برای انجام همکاری‌های مشترک گفت: در بازگشتم به تاتارستان پیشنهادات شما را با وزیر فرهنگ مطرح می‌کنم و مطمئنم که شرایط برای همکاری‌های آتی فراهم خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه در تاتارستان چیزی به اسم تئاتر خیابانی وجود ندارد، گفت: مطمئنا اعزام گروه‌هایی از ایران به کشور ما پدیده بسیار جذابی برای مردم خواهد بود.

معاون وزیر فرهنگ تاتارستان ابراز کرد: ما در کشورمان فستیوال فرهنگ ترکی داریم که در این فستیوال گروه‌های تئاتری ترک زبان یا ترک فرهنگ را دور هم جمع می‌کنیم و یک سال به صورت رقابتی و مسابقه و سال بعد به صورت نشست‌های تخصصی اقدام به برگزاری آن می‌کنیم. از شما دعوت می‌کنیم در این فستیوال که معمولا در تیر و مرداد برگزار می‌شود، شرکت کنید و فکر می‌کنم برای شما هم جذاب باشد.

وی همچنین از آمادگی استقبال از گروه های موسیقی ایرانی برای شرکت در فستیوال موسیقی تاتارستان خبر داد.

نعمتو در زمینه مد و لباس هم اعلام کرد که زنان در تاتارستان دوست دارند مانند زنان ایران لباس زیبا بپوشند و از تعامل در این حوزه استقبال کرد.

او با ابراز شگفتی از استقبال مردم از یک گروه موسیقی ایرانی که به پایتخت تاتارستان سفر کرده بودند، گفت: وقتی این گروه موسیقی را به یکی دو شهر دیگر هم بردیم مردم به شدت از آنها استقبال کردند.

نعمتو در خاتمه خاطرنشان کرد: در بازگشت به تاتارستان دستاوردهای این سفر را برای همکاری‌های بعدی به اطلاع وزیر فرهنگ می‌رسانم.

در پایان این دیدار شاه‌آبادی یک مجلد نفیس از آثار استاد فرشچیان، یک جلد حافظ نفیس و یک جام حکاکی شده از صنایع دستی کشورمان به طرف تاتارستانی اهدا کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×