» برگزیده » آقای خواجه‌ امیری! تولدت مبارک
برگزیده

آقای خواجه‌ امیری! تولدت مبارک

دی 11, 1391 0

«من یازدهم دی ماه 1311 در روستای خالد آباد نطنز به دنیا آمدم؛ هم اکنون پنج فرزند دارم؛ سه پسر و دو دختر که پسر آخرم احسان، آهنگساز و خواننده است. از 6سالگی آواز می‌خواندم و عاشق این‌کار بودم، البته از تعزیه خوانی‌هایی که به مناسبت‌های مذهبی در محله‌ها آواز می‌خواندند هم نکات زیادی را فرا گرفتم طوری که در کلاس دوم ابتدایی یعنی 8 سالگی ردیف‌ها را می‌دانستم.»

حسین خواجه‌امیری معروف به «ایرج» (دوشنبه)، 11 دی‌ماه قدم به 81سالگی می‌گذارد.

پدربزرگش از خوانندگان زمان ناصرالدین شاه بود. پدرش از صدایی خوش و رسا برخوردار بود و ردیف می‌دانست، مدت‌ها او را تحت تعلیم خویش قرار می‌دهد.

حسین در همان زمان در مراسم تعزیه‌خوانی شرکت می‌کرد و نزد تعزیه‌خوانانی که ردیف و دستگاه می‌دانستند به یادگیری آواز پرداخت.

وی پس از پایان تحصیلات ابتدایی به تهران رفت و در سال ۱۳۲۶ به مکتب استاد ابوالحسن صبا راه یافت و به مدت دو سال پیاپی در محضر او دانسته‌های خویش را تکمیل کرد و به وسیله او به رادیو ایران معرفی شد و به اجرای برنامه با ارکستر ابراهیم خان منصوری پرداخت.

این هنرمند پس از مدتی به دانشکده افسری رفت و شبهای جمعه که مرخصی داشته از ساعت 7:30 تا ۸ دربرنامه ارتش شرکت و با ارکستر محمد بهارلو به اجرای برنامه می‌پرداخت و در همان زمان به خاطر محدودیت‌های ارتش نام مستعار(ایرج) را که در اصل نام برادرش بود را برای خود بر می‌گزیند.

ایرج در سال ۱۳۳۶به دعوت داوود پیرنیا به برنامه «گلها» راه پیدا می‌کند و در اولین همکاری خود با برنامه «گلها»، «برگ سبز ۴۳» را در مایه ی شور-ابوعطا و با همکاری علی تجویدی، فرهنگ شریف و امیر ناصر افتتاح می‌خواند و همکاریش با برنامه «گلها» ادامه پیدا می‌کند.

اولین فیلمی که ایرج خواجه‌امیری در آن ترانه خوانده فیلمی به نام «روزنه امید» به کارگردانی سردار ساکر هندی است.

خواجه‌امیری با هنرمندان زیادی مانند پرویز یاحقی، اسدالله ملک، جلیل شهناز، فریدون حافظی، فرهنگ شریف، امیر ناصر افتتاح، جهانگیر ملک، حسن کسایی، لطف‌الله مجد، علی تجویدی، رضا ورزنده، منصورصارمی، محمد موسوی، احمد عبادی، حسن ناهید، انوشیروان روحانی، همایون خرم، حبیب‌الله بدیعی و بسیاری از نوازندگان و البته خوانندگان دیگر همکاری داشته است.

این هنرمند پیشکسوت در دوران فعالیت هنری خود بیش از هزار آواز و تصنیف و ترانه در برنامه‌های مختلف خوانده است.

خواجه‌امیری در سالهای اخیر 10 آلبوم منتشر کرده است.

در سال 1375 کنسرتی را در کشور آلمان برگزار کرد.

ایرج در سال 1382 در فرهنگ‌سرای بهمن کنسرتی اجرا می‌کند که با استقبال دوستداران موسیقی ایرانی مواجه می‌شود.

به عقیده احسان خواجه امیری، استاد ایرج می‌توانست کلاس هنری ایرج را از این بالاتر ببرد و با اندکی تأمل در اجرای برخی آثار و برخی کنسرت‌ها و مراقبت بیشتر از صدای اعجاب انگیزش(خصوصاً بعد از انقلاب اسلامی)دیگر جای هیچ گونه انتقادی را بر صدایش باقی نگذارد.

آلبوم موسیقی «قصه زندگی» جدیدترین اثر خواجه‌امیری است که اردیبهشت‌ماه امسال در بازار موسیقی منتشر شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×